Porlezza

Porlezza is een pittoresk sfeervol Italiaans stadje aan het meer van Lugano met slechts 4500 inwoners. Porlezza biedt een variëteit aan sfeervolle winkeltjes, restaurantjes en gezellige terrasjes. Iedere zaterdag is er ook een gezellige markt op de boulevard van Porlezza.

In Porlezza vindt u nog echte authentieke Italiaanse winkelstraatjes waar u zich heerlijk kunt verwonderen over hun aanbod, maar ook de moderne Italiaanse supermarkten zullen u verbazen met het overweldigende aanbod.
In Porlezza kunt u ook goed terecht wanneer u een liefhebber bent van lekker Italiaans ijs of van echt Italiaans eten. In de vele restaurantjes of pizzeria’s kunt u echt Italiaans eten in elke prijsklasse.
Op zaterdag is er in het centrum van Porlezza een grote levendige markt waar echt van alles te koop is.
Na een bezoek aan de markt van Porlezza is het natuurlijk heerlijk om even op een van de gezellige terrassen aan het water te genieten van het mooie uitzicht over het meer van Lugano.De omgeving van Porlezza heeft veel te bieden, zelfs een verwende vakantieganger komt in deze prachtige natuur aan zijn trekken.
Aan de zuidflanken van het prachtige Italiaanse Alpengebied op slechts enkele minuten rijden van Porlezza liggen; het Comomeer, het Pianomeer en het Lago Maggiore. De stad Lugano ligt op slechts 20 minuten van de camping, terwijl Milaan in ruim een uur te bereiken is.

De omgeving van Porlezza is een schitterende bergwereld en rijk aan natuurschoon en culturele bezienswaardigheden.

Tips voor dagtochten

Monte Bre Bergdorp Monte Bre nabij Lugano, te bereiken met de auto of met een boemeltreintje, mooie wandelroutes. Morcote Morcote, een mooie verblijfplaats (met subtropische tuin) op schiereiland 10km ten zuiden van Lugano, bereikbaar per boot of auto.
Via Nassa Via Nassa in Lugano: chique winkelstraat waar de vele beroemdheden die in deze streek wonen hun boodschappen doen, en waar alle bekende merken verkrijgbaar zijn. Monte Generoso Monte Generoso, panoramaberg van 1701 meter bij Lugano met een kabeltrein naar de top van de berg (half uur in het treintje).
Campione Italia Campione Italia, Italiaanse enclave in Zwitserland met mooie gebouwen en casino en het nabijgelegen uitkijkpunt Sighignola. Centro Fox Centro Foxtown aan autostrada Lugano-Milaan, afslag Mendrisio, merkartikelen voor lage prijzen
Gandria Gandria, tussen Porlezza en Lugano, een klein pittoresk dorpje met slechts 200 inwoners met prachtige winkelstraatjes direct aan het meer van Lugano. Men kan vanuit Gandria naar Lugano en andere omliggende steden wandelen. Het olijvenpad, dat van Gandria naar Castagnola loopt, gaat langs olijvenvelden en biedt een prachtig uitzicht over het Meer van Lugano. Menaggio, Bellagio Menaggio, Bellagio (schiereiland) en Como aan het Comomeer.
Tuinen Comomeer Prachtige tuinen aan het Comomeer. Milaan, Lugano, Como De steden Milaan, Lugano en Como.
Bergpas Diverse bergpassen etc