Porlezza

Porlezza is een pittoresk sfeervol Italiaans stadje aan het meer van Lugano met slechts 4500 inwoners. Porlezza biedt een variëteit aan sfeervolle winkeltjes, restaurantjes en gezellige terrasjes. Iedere zaterdag is er ook een gezellige markt op de boulevard van Porlezza.

In Porlezza vindt u nog echte authentieke Italiaanse winkelstraatjes waar u zich heerlijk kunt verwonderen over hun aanbod, maar ook de moderne Italiaanse supermarkten zullen u verbazen met het overweldigende aanbod.
In Porlezza kunt u ook goed terecht wanneer u een liefhebber bent van lekker Italiaans ijs of van echt Italiaans eten. In de vele restaurantjes of pizzeria’s kunt u echt Italiaans eten in elke prijsklasse.
Op zaterdag is er in het centrum van Porlezza een grote levendige markt waar echt van alles te koop is.
Na een bezoek aan de markt van Porlezza is het natuurlijk heerlijk om even op een van de gezellige terrassen aan het water te genieten van het mooie uitzicht over het meer van Lugano.De omgeving van Porlezza heeft veel te bieden, zelfs een verwende vakantieganger komt in deze prachtige natuur aan zijn trekken.

Aan de zuidflanken van het prachtige Italiaanse Alpengebied op slechts enkele minuten rijden van Porlezza liggen; het Comomeer, het Pianomeer en het Lago Maggiore. De stad Lugano ligt op slechts 20 minuten van de camping, terwijl Milaan in ruim een uur te bereiken is.

De omgeving van Porlezza is een schitterende bergwereld en rijk aan natuurschoon en culturele bezienswaardigheden.

Tips voor dagtochten: