Milaan

Op slechts een uurtje rijden van de camping aan het meer van Lugano, ligt de wereldstad Milaan.milaan

Milaan in: Dankzij het katholieke geloof wordt Milaan gesierd door de meest prachtige kerken. Het neusje van de zalm is uiteraard de Dom. Met meer dan 3000 torentjes en beeldjes en een betoverend uitzicht over de stad is dit echt een aanrader. Breng ook zeker een bezoekje aan de Cimitero Monumentale, een van de indrukwekkendste begraafplaatsen die Italië rijk is.
Cultuur snuiven
: Een wandeling door Milaan staat al bol van de culturele hoogstandjes. Maar ook aan musea heeft Milaan zeker niet te kort. Onmisbaar in vele musea is Leonardo da Vinci. In Musea Scienza en Bibliotheca Ambrosiana zijn veel van zijn werken terug te vinden, maar ook in de prachtige Santa Maria delle Grazie kerk is een prachtige wandschildering van hem te zien. Milaan heeft ook indrukwekkende kunstgalerieën,waaronder de Pinacoteca di Brera, die geopend is door Napoleon Bonaparte hemzelf.

Shoppen: Kleding betekent álles voor de Italianen en dat zie je overal terug: piekfijn verzorgde Milanezen en winkelstraten (en prijzen!) waar je ‘u’ tegen zegt. Maar ook voor wie geen dikke spaarrekening heeft, zijn er erg leuke markten waar dezelfde Armani’s en Versace’s in de veel goedkopere nepversies verkocht worden. Voor wie van kokkerellen houdt is Milaan ook een paradijsje: niet alleen lekkere producten, maar ook pastamachines of échte espresso-apparaten zijn hier te koop.

Uitgaansleven: Nergens in Italië is het uitgaansleven zó bruisend als in Milaan. U kunt de avond beginnen met een heerlijk diner in de wijk Navigli met na afloop een drankje en live muziek. Echt feesten kan in één van de vele discotheken totdat het Italiaanse zonnetje de straten weer verwarmt. Ook is er de het populaire La Scala, voor velen het mooiste neoclassicistische operagebouw ter wereld.

Voetbal: San Siro is het voetbalstadion van Milaan, dat gedeeld wordt door de voetbalclubs AC Milan en Internazionale. Een rondleiding in het San Siro stadion, kost twaalf en een halve euro en voor dat geld kan je met eigen ogen zien waar de voetbaltoppers douchen. En áls je hier dan bent, en door die catacomben het veld oploopt, dan waan je je héél even zélf een ster. Adres: San Siro, Via Piccolomini 5, Milaan.

Uit eten: De Italiaanse keuken wordt door velen de beste ter wereld genoemd. Uit eten in Milaan is dus wel een feestje ! Milaan heeft op elke hoek van de straat gezellige bistrootjes waar pizza’s en pasta’s gegeten kunnen worden. Een heerlijke echte Milanese maaltijd is Ossobuco (kalfsschenkels met gestoofde groente in tomatensaus en gremolata). Op en top Italiaans!

Wanneer u ook eens een andere fantastische stedentrip wilt maken, kijk dan eens op GaSamen.nl De tekst over deze schitterende Italiaanse stad is afkomstig van deze leuke site waar u nog veel meer over Milaan kunt vinden.